Veilig Handelen

Veilig betalen

U hebt op eBay een object gezien dat u wilt, maar u weet niet goed wat de beste betalingsmethode is? Volg deze tips en vermijd zo onnodige risico’s!

Veilig betalen doet u zo:

  • Bevindt het object zich in België? Indien u het object zelf gaat afhalen, kunt u het betalen bij de afhaling. Dit is de snelste en veiligste manier, zowel voor u als voor de verkoper.
  • Laat u het object opsturen? In dat geval is een overschrijving de snelste en eenvoudigste methode. Zodra de verkoper het geld op zijn rekening heeft ontvangen, stuurt hij het object op.
  • Voor internationale betalingen is PayPal ongetwijfeld een aanrader. Het geld komt meteen op de PayPal-account van de verkoper te staan. U hoeft dus niet te wachten, wat bij een internationale overschrijving nog wel eens het geval kan zijn. Bovendien hebt u enkel het e-mailadres van de verkoper nodig om de betaling te kunnen doen en in geval van problemen kunt u beroep doen op de Kopersbescherming van PayPal.

Betaal nooit op de volgende manier:

  • Diensten voor contante overboeking zoals Western Union – deze diensten zijn enkel veilig indien u de ontvanger van uw geld persoonlijk kent, wat bij aankopen op eBay zelden het geval is. Western Union biedt geen enkele kopersbescherming en is niet verantwoordelijk voor mogelijke fraude. Koop het object niet indien de verkoper eist dat u met Western Union betaalt. Vraagt de verkoper dat u zich bij Western Union voordoet als familie of een vriend, breek dan onmiddellijk de transactie af. Een frauduleuze verkoper zal steeds aandringen om met Western Union te betalen en zeggen dat eBay gewoon liever niet heeft dat u dit doet maar dat er geen enkele aanleiding voor is. Echter, Western Union zelf raadt elke betaling af indien u de ontvanger niet persoonlijk kent! Bezoek de website van Western Union voor meer informatie.

    “Western Union verbiedt het gebruik van zijn diensten voor contante overboeking wanneer het gaat om een regeling van een aankoop gedaan op een online veilingsite." Western Union
  • Cash geld in een enveloppe – de enveloppe kan verloren gaan in de post, u weet niet wie het geld ontvangt en bovendien kunt u deze betalingsmethode niet aantonen.

Meer weten?

Lees het eBay-beleid voor aanvaarde betalingsmethoden.