Veilig Handelen

Veilig kopen

Lees onderstaande tips om er voor te zorgen dat uw transacties op eBay niet enkel succesvol zijn, maar ook veilig verlopen.

De belangrijkste regels

  1. Win vooraf zoveel mogelijk informatie in over het object en over de verkoper. Stel de verkoper vragen als er onduidelijkheden zijn en ga niet door met de transactie als u geen of onduidelijke informatie krijgt.
  2. Handel transacties alleen af via de eBay-site.
  3. Communiceer direct met de verkoper om eventuele geschillen op te lossen.

Veilig kopen

  • Klik op het nummer tussen haakjes dat achter de gebruikersnaam van de verkoper staat. Zo krijgt u de Feedbackcommentaar te zien en weet u hoe anderen transacties met deze verkoper ervaren hebben. Gebruik dit als indicator van de reputatie van de verkoper op eBay.
  • Bekijk de Checklist voor kopers. Zo weet u zeker dat u op een verstandige, veilige manier objecten koopt. Ga bijvoorbeeld na of alle details over de verzending, verzekering en betalingsmethoden duidelijk zijn. Neem niet aan dat het wel goed ziet als deze details niet vermeld staan in de objectbeschrijving.
  • Stel de verkoper vragen wanneer sommige details niet duidelijk zijn. Gebruik hiervoor de link Vraag het de verkoper die u op de pagina met de objectbeschrijving terugvindt. Veelvoorkomende vragen zijn bijvoorbeeld "Kan ik het object eventueel terugsturen? of "Hoe wordt het object verstuurd?". Hebt u geboden op een object en lukt het niet de verkoper via e-mail te contacteren, dan kunt u zijn contactgegevens opvragen.
  • Vermijd fraude met herkansingsaanbod. Wees altijd op uw hoede als u een e-mail met een herkansingsaanbod ontvangt en controleer of de mail echt is.

Transactieproblemen oplossen (als er iets mis gaat)

Voor alle andere problemen kunt u onze Customer Support contacteren. Dit kan via e-mail (kostenloos) of telefonisch (Tel.: 078 16 00 00, op werkdagen van 10 tot 19u, 5 cent/minuut).