Veilig Handelen

Voertuigen en veiligheid

Gebruik alleen beveiligde betalingsmethoden

  • Betaal het voertuig bij voorkeur wanneer u het afhaalt. Indien dit niet mogelijk is, gebruik dan enkel beveiligde betalingsmethoden zoals een overschrijving of PayPal.
  • Betaal uw voertuig nooit met Western Union, MoneyGram of andere diensten voor contante overboeking.

Opgelet: diensten voor contante overboeking, zoals Western Union, zijn enkel veilig indien u de ontvanger van uw geld persoonlijk kent. Het gebruik van deze diensten is verboden wanneer het gaat om de regeling van een aankoop op een online veilingsite. Western Union biedt geen enkele kopersbescherming en is niet verantwoordelijk voor mogelijke fraude.

eBay biedt geen directe tussenkomst in een transactie

  • eBay brengt kopers en verkopers met elkaar in contact maar komt niet tussen in de aankoop. eBay int nooit de betaling voor een voertuig en zorgt noch voor een opslagplaats, noch voor de levering.
  • eBay stuurt nooit e-mails om een bepaalde verkoper aan te prijzen of om de betaling van een voorschot via Western Union te garanderen.
  • Denk eraan dat alle berichten over uw eBay-account moeten terug te vinden zijn in "Mijn eBay".

Win informatie in over het voertuig

  • Zorg dat u over een duidelijke, gedetailleerde beschrijving van het voertuig beschikt en ga niet akkoord met een vage beschrijving. Stel vragen aan de verkoper om bijkomende details te verkrijgen zoals het chassisnummer, het onderhoudsboekje, de roze kaart…
  • Maak indien mogelijk een afspraak met de verkoper om het voertuig te bezichtigen en betaal niet alvorens het voertuig te hebben getest.

Wees op uw hoede voor complexe situaties

  • eBay maakt het mogelijk goede zaakjes te doen maar wees op uw hoede voor aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn (zoals een belachelijk lage prijs, een voertuig in het buitenland waarvoor een deposito betaald moeten worden om het voertuig vrij te geven, een gehaaste verkoper die niet anders wil communiceren dan per e-mail…). Om dergelijke situaties te vermijden kan het een goed idee zijn om de prijs te vergelijken met de officiële prijscourant van het voertuig.
  • Gebruik steeds uw gezond verstand en ga niet overhaast te werk. U kunt steeds de Customer Support van eBay contacteren of raad vragen aan andere eBay-leden via de forums.