Ga verder naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Een handelsassistent inschakelen - Veelgestelde vragen

Lijst met handelsassistenten

Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Uw profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Veelgestelde vragen
Een handelsassistent inschakelen - Veelgestelde vragen


Wat zijn handelsassistenten?
Handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers die bereid zijn objecten tegen bepaalde kosten voor anderen te verkopen. Handelsassistenten hebben een feedbackscore van ten minste 50, zijn doorgewinterde verkopers op eBay en hebben bij vorige transacties minimaal 97 procent positieve feedback gekregen van kopers en verkopers.

Waarom zou ik een handelsassistent inschakelen?
Alle handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers. Deze service is een uitkomst voor mensen die wel objecten op eBay willen verkopen, maar niet de tijd willen of kunnen nemen om dat helemaal zelf te doen.


Hoe kan ik een handelsassistent vinden?

U vindt een handelsassistent bij u in de buurt door de lijst met handelsassistenten te doorzoeken. Voer uw postcode in en klik op Zoeken.

Klik in de zoekresultaten op de gebruikersnaam van een handelsassistent. In het profiel van de handelsassistent ziet u onder meer de locatie, contactgegevens, specialisaties, gesproken talen, services, kosten en het beleid van de desbetreffende persoon.Wat voor objecten kan ik door een handelsassistent laten verkopen?
Dat hangt af van de handelsassistenten. Sommigen hebben veel ervaring met bepaalde rubrieken en willen daarom alleen in die rubrieken verkopen. Anderen zijn bereid objecten in alle rubrieken aan te bieden. Dit soort voorwaarden vindt u in het profiel van de handelsassistenten.


Wat zijn de kosten om een handelsassistent in te schakelen?
U en de handelsassistent bepalen de kosten voor het verkopen van uw objecten helemaal zelf. Het is belangrijk op voorhand te bespreken wat de kosten en voorwaarden zijn en dan pas zaken met elkaar te doen. eBay brengt geen kosten in rekening voor het inschakelen van een handelsassistent. Wel brengt eBay kosten in rekening voor het verkopen van objecten.

Hoe kan ik de achtergrond van een handelsassistent nagaan?

Om de achtergrond van een handelsassistent na te gaan kunt u gebruikmaken van de volgende informatiebronnen:
  • Het profiel van de handelsassistent. Klik in de zoekresultaten op de gebruikersnaam van de handelsassistent.
  • Gebruikersprofiel. Zoals voor alle eBay-leden zijn er ook voor handelsassistenten commentaar en beoordelingen beschikbaar die ze van andere handelspartners hebben gekregen. Als u deze gegevens wilt bekijken, klikt u in het profiel van de handelsassistent op de link Gebruikersprofiel of op het nummer tussen haakjes naast de gebruikersnaam.
  • Verkoopervaring. Klik in het Gebruikersprofiel op het objectnummers als u objecten wilt zien die de handelsassistent eerder heeft verkocht. Klik op Objecten die ik verkoop als u objecten wilt zien die deze persoon momenteel aanbiedt.
  • Referenties. Wanneer u contact opneemt met een handelsassistent, kunt u referenties vragen van andere klanten voor wie hij of zij in het verleden heeft gewerkt.

Handelsassistenten zijn geen werknemers of onafhankelijke contractanten van eBay, die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. Iedere handelsassistent is verantwoordelijk voor zijn eigen zaken. eBay is in geen geval aansprakelijk.Wat is het verschil tussen een handelsassistent en een handelspost?
Een handelspost is een ervaren handelsassistent die afgiftepunten of winkels biedt met vaste openingstijden en waar iemand aanwezig is. U kunt de handelspost dus bezoeken zonder vooraf een afspraak te maken. Toch is het verstandig eerst contact op te nemen met de handelspost, zodat u kunt bespreken wat voor object u wilt verkopen en wat de kosten en voorwaarden zijn.


Welke rol speelt eBay bij het opstellen van de lijst met handelsassistenten?
eBay biedt de lijst als service, zodat gebruikers handelsassistenten kunnen vinden die bereid zijn objecten voor hen te verkopen. Handelsassistenten zijn leden die veel ervaring hebben op eBay. Het zijn echter geen werknemers of contractanten van eBay en eBay staat niet in voor de door hen geleverde diensten. Kijk daarom goed naar de achtergrond van handelsassistenten voordat u besluit objecten door hen te laten verkopen. U en de handelsassistent moeten de voorwaarden onderling afspreken.


Met welke juridische aspecten moet ik rekening houden als ik een handelsassistent wil inschakelen?
Juridische bepalingen en voorwaarden voor handelsassistenten variëren naargelang het land waarin zij zakendoen. Handelsassistenten zijn er verantwoordelijk voor dat de services die ze aan klanten aanbieden, legaal zijn. Meer informatie over de juridische aspecten.


Ik ben een ervaren eBay-verkoper en zou graag handelsassistent willen worden. Wat zijn de vereisten?
Bekijk de voorwaarden waaraan u moet voldoen als u handelsassistent wilt worden.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.