Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Om te beginnen
   
Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Uw profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Gebruikersovereen-
komst voor handelsassistenten
Juridische aspecten
Veelgestelde vragen
Beginnen als handelsassistent

Objecten voor anderen op eBay verkopen

Als u een ervaren eBay-verkoper bent en anderen wilt helpen objecten te verkopen, kunt u zich laten opnemen in de lijst met handelsassistenten. Als uw naam op deze lijst voorkomt, brengt u uw services onder de aandacht bij mensen die ook graag iets willen verkopen en daarvoor op zoek zijn naar hulp.

Een vermelding in de lijst met handelsassistenten aanvragen

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen om te kunnen worden opgenomen in de lijst:

  • U hebt de afgelopen 30 dagen ten minste 5 objecten verkocht.
  • U hebt een feedbackscore van 50 of meer.
  • U hebt positieve feedback van 97 procent of hoger.
  • Uw eBay-account heeft een goede status.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u een profiel aanmaken in de lijst met handelsassistenten door op de link Uw profiel maken/bewerken in de navigatiebalk aan de linkerkant van het scherm te klikken. Daarin kunt u uw specialisaties, kosten, voorwaarden, contactgegevens en bezoekuren beschrijven. Uw profiel verschijnt in de zoekresultaten wanneer gebruikers zoeken naar handelsassistenten in uw regio. Een vermelding in de lijst met handelsassistenten is gratis.

In de lijst kunt u meerdere profielen aanmaken. Als u bijvoorbeeld diverse afgiftepunten hebt, kunt u voor ieder punt een afzonderlijk profiel aanmaken.

Werken met klanten

Een vermelding in de lijst met handelsassistenten is vergelijkbaar met een advertentie voor uw services of eigen bedrijf. Handelsassistenten zijn geen werknemers of contractanten van eBay die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. eBay biedt de lijst met handelsassistenten als hulpmiddel, zodat geïnteresseerden handelsassistenten kunnen vinden die objecten voor hen kunnen verkopen.

Dit betekent dat u en uw klant de voorwaarden onderling moeten bepalen. We raden u ten zeerste aan uw beleid van tevoren vast te stellen en alle details op voorhand met uw klant te bespreken. Het gaat daarbij onder meer om de volgende zaken:

  • Wat voor soort objecten aanvaardt u? Moeten deze een minimumwaarde hebben?
  • Heeft de klant iets te zeggen over de startprijs van het object of de manier waarop het wordt aangeboden?
  • Brengt u kosten in rekening, en zo ja, hoeveel? Uw kosten kunnen afhankelijk zijn van de grootte van het object, het soort object en de uiteindelijke verkoopprijs. Brengt u kosten in rekening voor extra services, zoals het ophalen van objecten? Zijn de eBay-verkoopkosten, die eBay u in rekening brengt omdat u de officiële verkoper van het object bent, opgenomen in de kosten die u aan uw klanten doorrekent?
  • Wie verzendt objecten naar de koper: u of de klant?
  • Hoe betaalt u de inkomsten aan de klant als het object wordt verkocht? Betaalt u bijvoorbeeld via overschrijving? Binnen welke termijn verricht u dergelijke betalingen?
  • Welk beleid voert u als een bepaald object niet verkocht wordt.

Verkopen op eBay als handelsassistent

Objecten voor anderen verkopen op eBay werkt vrijwel hetzelfde als uw eigen objecten verkopen. Alle normale handelsregels zijn van toepassing. Als de officiële verkoper op eBay moet u het object nauwkeurig beschrijven en u houden aan het aanbiedingsbeleid van eBay. U biedt het object aan, communiceert met kopers, beheert de aanbieding, ontvangt de betaling van de winnende bieder of de koper, zorgt ervoor dat het object bij de koper terechtkomt en geeft en krijgt feedback. U bent tevens verantwoordelijk voor de betaling van de eBay-verkoopkosten, ook al kiest u ervoor deze uitgaven als deel van uw algemene kosten door te berekenen aan de klant. Dit moet u van tevoren met de klant bespreken.

Als een object eenmaal is verkocht en betaald, kunt u het ontvangen bedrag minus uw kosten naar de klant sturen.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.