Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Juridische aspecten
   
Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Uw profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Gebruikersovereen-
komst voor handelsassistenten
Juridische aspecten
Veelgestelde vragen
Juridische aspecten voor handelsassistenten


Als u diensten wilt aanbieden als handelsassistent

Alle handelsassistenten handelen en werken volledig onafhankelijk van eBay; ze zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of onafhankelijke contractanten van eBay. Wij ondersteunen of verifiëren geen handelsassistenten. Iedere handelsassistent dient zijn of haar zaken volledig onafhankelijk van eBay waar te nemen, zonder enige betrokkenheid van eBay. Iedere handelsassistent is verantwoordelijk om zijn/haar eigen kostenstructuur te hanteren en eBay verwacht dat er een breed scala van kosten en diensten zal worden aangeboden. Zoals verkopers er steeds zelf verantwoordelijk voor zijn dat de zaken die ze aanbieden legaal zijn om te verkopen, zo zijn handelsassistenten steeds zelf verantwoordelijk om conform alle toepasselijke wettelijke regels en bepalingen te handelen en tegemoet te komen aan alle wettelijke regels en bepalingen met betrekking tot het verkopen van zaken op eBay voor anderen; ze zijn zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de diensten die ze aanbieden legaal zijn. eBay houdt specifiek geldende regelgeving in dit verband zelf niet bij; Handelsassistenten dragen hiervoor eigen verantwoordelijkheid.

Als handelsassistent moet u bijvoorbeeld bijzonder voorzichtig zijn met de verkoop van onroerend goed, auto's of andere objecten waarvoor speciale regels gelden. Voor bepaalde instanties kan het namelijk verplicht zijn eerst een vergunning als makelaar of dealer te verkrijgen, aan verplichtingen te voldoen voor de inspectie of de evaluatie van de staat van objecten, of andere juridische verplichtingen na te komen als u dit soort objecten voor klanten verkoopt. Voor nadere uitleg over dergelijke juridische aspecten kunt u indien nodig eigen juridisch advies inwinnen.


Als u een beroep wilt doen op een handelsassistent

Alle handelsassistenten werken geheel onafhankelijk van eBay; ze zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of onafhankelijke contractanten van eBay. Wij ondersteunen of verifiëren geen handelsassistenten. Iedere handelsassistent neemt zijn of haar zaken volledig onafhankelijk van eBay waar, zonder enige betrokkenheid van eBay. eBay kan hun diensten en prestaties niet garanderen en is er niet voor verantwoordelijk, evenmin voor eventuele nalatigheden.

Hoewel handelsassistenten ervaren eBay-verkopers zijn met een bepaalde feedbackscore en verkoopervaring op eBay, gaat eBay van tevoren niet na of zij over de juiste professionele kwalificaties en referenties beschikken.

eBay gaat er tevens van uit dat handelsassistenten services in het hele land aanbieden. Sommige lokale overheden en instanties hebben mogelijk wet- en regelgeving die bepaalde services van handelsassistenten beperken. Op eBay moeten alle verkopers ervoor zorgen en dragen ze de verantwoordelijkheid dat de aangeboden objecten steeds legaal zijn. Als klant moet u er net zozeer voor zorgen dat het inschakelen van een handelsassistent legaal is. Op alle transacties en geschillen tussen handelsassistenten en hun klanten zijn de bepalingen van de overeenkomst tussen de handelsassistent en de klant van toepassing. eBay adviseert schriftelijke contracten te sluiten tussen handelsassistenten en hun klanten waarin alle aspecten van hun overeenkomst worden vastgelegd. Voor nadere uitleg over dergelijke juridische aspecten kunt u indien nodig eigen juridisch advies inwinnen.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.