Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Een handelsassistent worden - Veelgestelde vragen

Lijst met handelsassistenten

Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Uw profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Veelgestelde vragen
Een handelsassistent worden - Veelgestelde vragen

Voorwaarden en voordelen
Reclame maken als handelsassistent
Verkopen als handelsassistentHoeveel kost het om handelsassistent te worden?
Het programma is geheel gratis. eBay behoudt zich het recht voor kosten in rekening te brengen voor plaatsing op de lijst met handelsassistenten, maar in de nabije toekomst zijn hiervoor geen plannen. Mocht dit veranderen, dan worden alle handelsassistenten hiervan tijdig op de hoogte gesteld. Zo kunnen zij zelf bepalen of ze al dan niet op de lijst willen blijven staan.


Wat is een handelspost? Hoe kan ik een handelspost worden?
U komt in aanmerking voor een handelspost als u handelsassistent bent en aan de volgende extra voorwaarden voldoet:
  • U biedt minstens één afgiftepunt waar iemand aanwezig is, of een winkel met regelmatige openingstijden, zodat klanten de locatie kunnen bezoeken zonder vooraf te hoeven te bellen.
  • U hebt een feedbackscore van 500 of meer.
  • U verkoopt maandelijks voor minstens EUR 25.000 op eBay.

Klanten kunnen speciaal naar handelsposten zoeken en handelsposten kunnen een prominente plaats krijgen in zoekresultaten. Handelsposten hebben ook een speciaal pictogram dat naast hun gebruikersnaam wordt weergegeven. Als u een handelsassistent bent die aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, komt u automatisch in aanmerking voor een handelspost.Met welke juridische aspecten moet ik rekening houden als ik handelsassistent wil worden?
Juridische bepalingen en voorwaarden voor handelsassistenten variëren naargelang het land waarin u zakendoet. U bent er verantwoordelijk voor dat de services die u aan klanten biedt, legaal zijn. Meer informatie over de juridische aspecten.


Hoe kan ik me van de lijst met handelsassistenten laten verwijderen?
U kunt u van de lijst laten verwijderen door naar uw lijst met opgeslagen profielen te gaan en op Verwijderen te klikken naast uw profiel. Als u bevestigt, wordt uw profiel uit de lijst verwijderd. U kunt u later altijd weer in de lijst laten opnemen, mits u aan de minimumvereisten voldoet.


Wie bepaalt de regels voor mijn samenwerking met klanten?
Wanneer u zich aanmeldt als handelsassistent, maakt u in feite reclame voor uw eigen verkoopservice om potentiële klanten binnen te halen. U en de klant moeten alle voorwaarden zelf afspreken. Wij raden u aan om eerst alle details te bespreken voordat u met een klant in zee gaat. Jullie moeten bijvoorbeeld precies afspreken wat de startprijs van het object moet zijn, wie de eBay-kosten betaalt, wie het object verzendt en wat er gebeurt als een object niet wordt verkocht.


Wat voor kosten moet ik als handelsassistent in rekening brengen?
Over de kosten moet u zelf onderhandelen met de klant. Kosten kunnen variëren naargelang het soort object dat de klant wil verkopen, de grootte en de prijs. U kunt minimumkosten of kosten voor extra services in rekening brengen. Het belangrijkste is dat u de kosten bepaalt en dat u de kostenberekening van tevoren met uw klanten regelt. U blijft altijd de eindverantwoordelijke voor alle eBay-kosten, ongeacht de manier waarop u de kosten met de klant regelt. Voor eBay bent u immers de officiële verkoper en de kosten komen gewoon op uw eBay-factuur te staan.


Zijn alle normale eBay-handelsregels van toepassing op handelsassistenten?
Ja, als u objecten verkoopt als handelsassistent, moet u deze accuraat beschrijven en ervoor zorgen dat deze voldoen aan het aanbiedingsbeleid van eBay. Als u het object aanbiedt, bent u ook de verkoper. U bent immers degene die met kopers communiceert, de verkoop beheert, feedback van kopers krijgt en de eBay-kosten betaalt.


Wat gebeurt er als iemand me een object geeft en het niet wordt verkocht?
Ook dit moet u in overleg met de klant bepalen. U kunt het object aan een liefdadigheidsinstelling schenken of teruggeven aan de klant, of een andere regeling treffen waarin beide partijen zich kunnen vinden. Het belangrijkste is dat u alle details bespreekt voordat u met een klant in zee gaat.


Wie betaalt de eBay-kosten als ik voor iemand anders verkoop?
eBay brengt de officiële verkoper kosten in rekening, en dat is de handelsassistent. U kunt klanten de eBay-kosten laten betalen, maar de handelsassistent is er uiteindelijk voor verantwoordelijk dat de eBay-kosten worden voldaan. Hierover moet u op voorhand duidelijke afspraken maken met uw klanten.


Wie krijgt de feedback van de koper wanneer een object wordt verkocht?
De handelsassistent die het object verkoopt, krijgt de feedback van de koper, of deze nu positief, neutraal of negatief is. Bij het geven van feedback wordt de handelsassistent beschouwd als de verkoper. Als u objecten voor anderen verkoopt, moet u er dus voor zorgen dat u ieder object nauwkeurig beschrijft, want u bent uiteindelijk verantwoordelijk voor de transactie.


Is Customer Support ook beschikbaar voor handelsassistenten?
Net als alle andere eBay-leden kunnen ook handelsassistenten een beroep doen op Customer Support van eBay. U kunt contact met ons opnemen als u een vraag wilt stellen of een probleem met het gebruik van eBay wilt melden. eBay bemiddelt echter niet tussen handelsassistenten en hun klanten.Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.