Doorgaan naar hoofdinhoud
Home > Handelsassistenten > Hoe 't werkt

Lijst met handelsassistenten

Kies een onderwerp
Een handelsassistent vinden
Eenvoudig zoeken
Hoe 't werkt
Veelgestelde vragen


Voor handelsassistenten
Uw profiel maken/bewerken
Om te beginnen
Veelgestelde vragen
Laat een ervaren eBay-verkoper objecten voor u verkopen


U wilt uw spullen op eBay verkopen, maar u hebt er de tijd niet voor? Dan is een handelsassistent wellicht iets voor u. Handelsassistenten zijn ervaren eBay-verkopers die objecten tegen bepaalde kosten voor u verkopen op eBay. Het inschakelen van een handelsassistent biedt diverse voordelen:

  • U bespaart tijd en moeite. De handelsassistent neemt de hele verkoopprocedure van u over, van het aanbieden van het object tot het verzenden naar de koper.
  • U profiteert van andermans verkoopervaring. Handelsassistenten zijn door de wol geverfde verkopers met een goede reputatie op eBay. Veel handelsassistenten zijn gespecialiseerd in bepaalde rubrieken en weten precies hoe ze uw object tegen de hoogste prijs kunnen verkopen.
  • U verdient geld. Als uw object wordt verkocht, speelt de handelsassistent de opbrengst naar u door, na aftrek van zijn kosten.


Hoe 't werkt

1. 

Kijk wat goed verkoopt.
Bekijk welke objecten u graag wilt verkopen. Met miljoenen kopers wereldwijd en duizenden rubrieken kunt u op eBay altijd wel iets aan de man brengen. Wel is het zo dat handelsassistenten per object kunnen bepalen of ze iets al dan niet voor u willen verkopen.

Als u niet zeker weet wat de waarde van uw object is, of zich afvraagt of het wel verkoopbaar is, zijn de meeste handelsassistenten bereid om de verkoopkansen in te schatten. U kunt zelf ook alvast wat vooronderzoek doen door op eBay naar soortgelijke objecten te zoeken en te kijken of deze gewild zijn.

Houd er ook rekening mee dat bepaalde objecten volgens ons beleid voor verboden en beperkte objecten niet op eBay mogen worden verkocht. Handelsassistenten worden geacht dit beleid te kennen, maar het is verstandig er zelf ook van op de hoogte te zijn.

2. 

Vind de juiste handelsassistent.
In onze lijst met handelsassistenten kunt u zoeken naar geschikte kandidaten bij u in de buurt. Als u een handelsassistent hebt gevonden met wie u mogelijk in zee wilt gaan, is het belangrijk dat u zijn gegevens goed controleert. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Het profiel van de handelsassistent. Klik in de zoekresultaten op de gebruikersnaam van de handelsassistent. U krijgt dan nadere gegevens van de handelsassistent te zien, zoals specialisaties, kosten, voorwaarden en andere bepalingen (bijvoorbeeld de tijden waarop u objecten kunt afleveren). Sommige handelsassistenten verkopen objecten in alle rubrieken op eBay, terwijl andere gespecialiseerd zijn op bepaalde gebieden en liever alleen in die rubrieken verkopen. Zoek dus naar handelsassistenten die bereid zijn uw soort object te verkopen.
  • Gebruikersprofiel. Zoals voor alle eBay-leden is er ook voor handelsassistenten feedback beschikbaar. De ervaring die kopers en verkopers met de handelsassistent in kwestie hebben, is een goede graadmeter voor uw toekomstige ervaring met die persoon. U krijgt deze gegevens te zien door op de link Gebruikersprofiel te klikken in het profiel van de handelsassistent. (Alle handelsassistenten in de lijst hebben ervaring als eBay-verkoper, een feedbackscore van 50 of hoger en minstens 97 procent positieve feedback.)
  • Verkoopervaring. Als u in het gebruikersprofiel van de handelsassistent op de link Objecten die ik verkoop klikt, krijgt u objecten te zien die deze persoon momenteel aanbiedt. U kunt ook op objectnummers klikken om objecten te zien die de handelsassistent in het verleden heeft verkocht.

Wanneer u een potentiële kandidaat hebt gevonden, kunt u aan de hand van de gegevens in zijn profiel contact met hem opnemen. Bespreek de kosten en voorwaarden goed. U kunt ook naar referenties van vorige klanten vragen.

Opmerking: Handelsassistenten zijn geen werknemers of onafhankelijke contractanten van eBay, die door eBay zijn erkend of goedgekeurd. Iedere handelsassistent is verantwoordelijk voor zijn eigen zaken. eBay is in geen geval aansprakelijk.

Als u het object eenmaal hebt afgeleverd (of opgehaald), bent u klaar. De handelsassistent biedt het object aan op eBay, beantwoordt vragen van kopers, int de betaling en zorgt dat het object bij de koper terechtkomt als het wordt verkocht. Als het object niet wordt verkocht, krijgt u het terug van de handelsassistent.

3.  Zorg dat u de betaling ontvangt.
De handelsassistent int de betaling van de koper, trekt kosten af van de opbrengst en speelt de rest door naar u. Spreek op voorhand af met uw handelsassistent hoe en wanneer u het geld ontvangt.


Handelsassistenten kunnen voor anderen objecten verkopen op eBay. Handelsassistenten werken onafhankelijk als verkopers op eBay en zijn geen werknemers, vertegenwoordigers of partners van eBay. Handelsassistenten dienen zich aan alle aspecten van het eBay-beleid te houden en moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor vermelding in de lijst van handelsassistenten. Meer informatie over het vinden van een handelsassistent.