Nieuws voor onze klanten

eBay en PayPal zijn twee aparte ondernemingen geworden, wat betekent dat we geen deel meer uitmaken van dezelfde bedrijvengroep. Dit verandert uiteraard niets aan ons engagement tegenover onze klanten. U kunt dus blijven rekenen op de naadloze gebruikerservaring die u bij eBay gewend bent.

U kunt PayPal op eBay blijven gebruiken zoals voorheen. Daar verandert niets aan.

We blijven ook bepaalde klantengegevens met PayPal uitwisselen om u de klantenservice en fraudedetectie te kunnen bieden die u van ons verwacht.

We hebben de Privacyverklaring van eBay en de Gebruikersovereenkomst en het Privacybeleid van PayPal bijgewerkt om te beschrijven hoe we uw persoonlijke gegevens zullen delen en beschermen. Zo zullen eBay en PayPal blijven samenwerken om:

 1. Mogelijke fraude te detecteren en uw account te beschermen
 2. Klantenservice te bieden
 3. Betalingen te verwerken en verzenddiensten en gerelateerde diensten aan te bieden

U kunt onze volledige voorwaarden lezen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn eBay en PayPal nu twee aparte ondernemingen?
Hier vindt u meer informatie over eBay en PayPal als aparte ondernemingen.
In welke gevallen worden mijn persoonlijke gegevens uitgewisseld tussen eBay en PayPal?

We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met PayPal en de bedrijvengroep van PayPal om:

 • Mogelijk illegale handelingen en/of inbreuken op de beveiliging te voorkomen, op te sporen, te detecteren, te onderzoeken en de gevolgen ervan in te perken, en om risico's te beoordelen en te beheersen, bijvoorbeeld om u te waarschuwen als er frauduleuze activiteiten zijn gedetecteerd op uw eBay-account of PayPal-rekening.
 • Klantenservice te verlenen, bijvoorbeeld om u te helpen met het beheer van uw account of om geschillen op te lossen (bijvoorbeeld geschillen over de facturering of transacties).
 • De verwerking van betaalkaarten te faciliteren wanneer u binnen onze diensten betaalt met een betaalkaart en wij PayPal gebruiken om de betaling te verwerken.
 • Verzending en gerelateerde diensten mogelijk te maken voor aankopen die u doet via PayPal.
Wat verandert er precies in de Privacyverklaring van eBay?
 • Gegevensuitwisseling tussen eBay en PayPal: Een volledig nieuwe paragraaf in het gedeelte 'Openbaarmaking' over de geautoriseerde gegevensuitwisseling tussen eBay en PayPal.
 • Het contacteren van gebruikers via elektronische middelen: Bijkomende informatie over de mogelijkheid om leden via e-mail en op mobiele apparaten te contacteren. We geven in het gedeelte 'Gebruik en opslag' wat meer tekst en uitleg over ons gebruik van persoonlijke gegevens (e-mails, mobiele nummers) om contact op te nemen met leden.
 • Laat me ingelogd blijven: Nieuwe tekst in het gedeelte 'Keuze' om de functie 'Laat me ingelogd blijven' beter te duiden en gebruikers attent te maken op de gevolgen/risico's wanneer ze besluiten om ingelogd te blijven, en informatie over hoe ze de juiste keuze kunnen maken.
 • Wijzigingen aan de navigatie en opmaak:
  1. We hebben gekozen voor een gelaagde aanpak, waarbij het gedeelte 'Overzicht en inhoudsopgave' een korte inhoud van de Privacyverklaring geeft, met links naar de meer gedetailleerde uitleg in de lopende tekst van de verklaring.
  2. We hebben ook pictogrammen toegevoegd aan de kopteksten van de verschillende onderdelen in de tekst.