VeRO-programma

Over VeRO

Om de intellectuele eigendomsrechten te beschermen werkt eBay samen met tal van rechthebbenden aan het ontwikkelen en afdwingbaar maken van gedragslijnen en procedures.

eBay behoorde tot de eerste ondernemingen die een online procedure invoerde die rechthebbenden de kans biedt inbreuken te melden.

Dit eBay-programma werd VeRO (Verified Rights Owner) genoemd en telt vandaag meer dan 10.000 deelnemers over heel de wereld. Deelnemers zijn bedrijven en personen die elke vorm van intellectuele eigendom vertegenwoordigen, gaande van onder meer grote softwarebedrijven tot bedenkers van videospelletjes, rockgroepen of producenten van luxeartikelen.

Voordelen

Deelnemen aan het VeRO-programma is gratis en biedt u de volgende voordelen:

  • Aanbiedingen waarvan u meldt dat ze inbreuk op uw rechten maken worden snel beëindigd, krachtens de melding van inbreuk volgens het VeRO-programma.
  • Er zijn speciale e-mailwachtrijen voor het melden van vermeende overtredingen.
  • Het is mogelijkheid om identificatiegegevens van andere eBay-gebruikers te verkrijgen.
  • U hebt de rechten en privileges voor eBay-gebruikers zoals vermeld in de gebruikersovereenkomst.
  • U ontvangt informatie over nieuwe voordelen die in het kader van het VeRO programma beschikbaar worden.

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan het VeRO-programma kan op een snelle en eenvoudige manier. Vul het Meldingsformulier voor inbreuk in en stuur het per fax naar eBay. Op dit formulier geeft u de aanbieding(en) aan die inbreuk maken op uw geschonden eigendomsrechten, voorzien van een originele, goedgekeurde handtekening.

Verkoop uw eigen producten

Als rechthebbende kunt u ook zelf handelen op eBay en uw producten rechtstreeks verkopen aan geïnteresseerde eBay-gebruikers. Zo kunt u bijvoorbeeld een winkel openen op eBay, zodat u uw stock van oude goederen alsnog kunt verkopen.

Aanvullende informatie over het VeRO-programma