VeRO-programma

Inbreuk melden

Hoe een object dat een inbreuk maakt melden

Om deel te nemen aan het VeRO-programma volstaat het om het Meldingsformulier voor inbreuk in te vullen en het per fax naar eBay te sturen. Op dit formulier geeft u de aanbiedingen aan die mogelijk inbreuk maken op uw geschonden eigendomsrechten, voorzien van een originele, goedgekeurde handtekening.

De informatie die in de Melding van inbreuk wordt gevraagd heeft tot doel te verzekeren dat de partijen die objecten aangeven ofwel de rechthebbenden zelf zijn ofwel door de rechthebbenden officieel gemachtigd werden. Tevens moet die informatie eBay in staat stellen de aanbieding die moet worden beëindigd correct te identificeren. Zodra wij uw eerste Melding van inbreuk hebben ontvangen, kunt u latere meldingen via e-mail naar eBay versturen.

Klik op onderstaande link om de Melding van inbreuk samen met de aanvullende informatie te downloaden.

Meldingsformulier voor inbreuk

Opgelet: u hebt Adobe® Reader nodig om deze documenten weer te geven en af te drukken. Dit programma kan gratis worden gedownload van de website van Adobe.

Automatische zoekopdrachten

Alle eBay-gebruikers kunnen de functie 'Favoriete zoekopdrachten' gebruiken. Als rechthebbende kan u ook gratis een eBay-account creëren om de functie 'Favoriete zoekopdrachten' te gebruiken. Met deze toepassing kunt u automatisch zoeken naar objecten die mogelijk inbreuk maken op uw rechten. U ontvangt dan regelmatig automatisch een bericht als er nieuwe aanbiedingen zijn geplaatst met een van de termen in de door u geselecteerde zoekopdrachten . Klik op Favoriete zoekopdrachten voor meer informatie over het gebruik daarvan.

Inbreuken melden als verkoper op eBay

Bent u lid van de community en een verkoper op eBay en stelt u vast dat een ander lid uw tekst en/of afbeeldingen in zijn aanbiedingen gebruikt zonder uw toelating, dan kunt u hiervoor onze richtlijnen voor beschrijvingen en afbeeldingen raadplegen. Maak in dit geval geen gebruik van het Meldingsformulier voor inbreuk, maar probeer zelf rechtstreeks contact op te nemen en te communiceren met het andere lid om de zaak te regelen en tot een oplossing te komen.

Derde partijen die u kunnen helpen

De volgende bedrijven zijn gespecialiseerd in het aanbieden van rendabele rapporteringdiensten of software specifiek ontwikkeld voor rechthebbenden om materiaal dat inbreuk pleegt op rechten te identificeren op het internet. Deze bedrijven hebben dan ook relevante ervaring opgedaan rond het VeRO-programma. Daarom kunnen zij in uw naam aanbiedingen die inbreuk plegen melden onder het VeRO-programma. Dergelijke rapporteringdiensten worden niet door eBay goedgekeurd of erkend. Veel rapporteringsdiensten zijn internationaal actief; de aangegeven landencodes in onderstaande lijst wijzen op de plaats van vestiging:

Europa
Bedrijf Land Website E-mailadres
P4M Duitsland www.p4m.eu info@p4m.eu
Protect Veritas Italië www.protectveritas.com info@protectveritas.com
SNB React Nederland www.snbreact.nl info@snbreact.org
Web Sheriff Verenigd Koninkrijk www.websheriff.com websheriff@websheriff.com
Amerika
Bedrijf Land Website E-mailadres
Markmonitor VS www.markmonitor.com sales@markmonitor.com
Genuone VS www.genuone.com sales@genuone.com
Mediasentry VS www.mediasentry.com info@mediasentry.com
CPA VS www.cpaglobal.com enquiries@cpaglobal.com
Vaudra VS www.vaudra.com info@vaudra.com
BayTSP VS www.baytsp.com info@baytsp.com
Grayzone VS www.trademarktracker.com sales@trademarktracker.com
CMG Worldwide VS www.cmgworldwide.com
Trademark management VS www.trademarkmanagement.com lisau@trademarkmanagement.com
Net Enforcer VS www.netenforcers.com Info@NetEnforcers.com
Azië
Bedrijf Land Website E-mailadres
SIPI India www.sipi.in sharad@sipi.in